"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. április 22., kedd

Memóriajavítás agytornával

A hatékony munkavégzéshez a testi állóképességen kívül szellemi frissességre is szükség van. Tornáztasd meg az agyadat! Az alábbi gyakorlat rendszeres végzése segíti a tanulást és a gondolkozást, fejleszti az emlékezőtehetséget és növeli a teljesítőképességet is!


Ahhoz, hogy szellemileg egész nap friss maradj, csak néhány nagyon egyszerű gyakorlatot kell elvégezned. Erre találták ki a "brain gym"-et, vagy más néven az agytornát, amely egyszerű gyakorlatok segítségével segít megőrizni szellemi frissességed.

Agytorna két lépésben

1. Koordinációs gyakorlat az íróasztal mellett
Emeld fel a bal térdedet, és érintsd meg vele a jobb könyöködet, majd ismételd meg ezt a mozdulatot a másik oldalra is.
Mire figyelj?
A gyakorlatot pontosan csináld, mert így aktivizálhatod az agyat és a homloklebenyt is!

2. Hangold össze a két agyféltekét!
Vegyél elő egy üres papírt és két tollat! A feladat az, hogy mindkét kezeddel egyszerre rajzold le ugyanazt az ábrát, csak éppen tükörképszerűen. Bármit rajzolhatsz, a legfontosabb, hogy összehangold a két kezedet - ez fejleszti a szem és a kezek együttes működését, illetve az íráskészséget!

Szabó Fruzsina írása

Nincsenek megjegyzések:

"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el