"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. május 9., péntek

Lássuk csak...

...milyen tanácsokat tudnak adni az MLM "veteránjai" azoknak, akik még csak most fontolgatják, hogy belevágnak a network marketinges üzleti lehetőségbe?


1) Ha csinálni akarod, CSINÁLD. Ne csak úgy sodródj, és fél szívvel próbálkozz! Dolgozz is az üzleten, mert ez igazi üzlet, és csak igazi munkával viheted sikerre.

2) Vázold fel a céljaidat, és légy realisztikus, ne valami álombeli számokat írj le.

3) Egy MLM üzletre koncentrálj, ne oszd fel magad sok terület között. Vannak kivételek ez alól a szabály alól, például ha azért mozdulsz át egy második területre, hogy az első terület hálózatát bővítsd.

4) Számíts rá, hogy sok ember fogja azt mondani, hogy a dolog úgysem fog működni, és hogy rá fogsz jönni, részben igazuk is van. Igazuk van, mert sokan szállnak be úgy az MLM-be, hogy gyors meggazdagodást keresnek, az MLM pedig egyáltalán nem erről szól. Ezeket a félrevezető ötleteket alapul véve sok ember vall kudarcot. Másoknak azért nem sikerül, mert nem a megfelelő MLM üzletet választják maguknak. Különböző emberekhez különböző MLM-ek illenek.
NINCS OLYAN MLM, AMI MINDENKINEK EGYFORMÁN MEGFELELNE!

5) Mindig elvárhatod, hogy a "feletted" állók segítsenek és támogassanak, de mindig emlékezz egy nagyon fontos dologra: ha belépsz, a SAJÁT FŐNÖKÖD vagy, és senkinek nem tartozol felelősséggel, amíg meg nem szeged az adott üzletszabályzat feltételeit. A szponzorod és a feletted állók nem rághatják a szádba, hogy hogyan vezesd a saját cégedet.

6) Várhatóan két évig kell dolgoznod, amíg említésre méltó méretű jövedelemre tehetsz szert, amelynek tudatában már otthagyhatod a főállásodat. Egyes programok ennél rövidebb vagy akár hosszabb ideig tarthatnak, de ez legnagyobb részben rajtad múlik. Te választod meg, hogy heti hány órát FEKTETSZ BE az üzletedbe.

7) Mindig kérj tanácsot, de ne feledd, hogy a legjobb tanács az: higgy magadban, és dolgozz.

8) Ha termékalapú MLM üzletbe lépsz be, használd te is s termékeket, mert HA NEM HISZEL A TERMÉKEKBEN, NEM TUDOD AJÁNLANI ŐKET.

9) Ne feledd, hogy MLM partnerként elsősorban MAGADAT kell eladnod, és csak másodszor az üzletet. Legyél olyan, akiben az ügyfelek megbízhatnak, mégis komoly üzletember.

10) Legyél őszinte az emberekkel. Ha rákérdeznek, hogy MLM üzletről van-e szó, lelkesen mosolyogva mondd nekik, hogy IGEN! Ha a cég nevét kérdezik, ne a saját cégedét mondd, hanem azét a cégét, amelynek partnere vagy, a fent már említett lelkesedéssel. Lesznek, akik azonnal faképnél hagynak, ha az MLM szóba kerül, mások viszont rögtön többet akarnak majd tudni.

11) Ha olyan emberekkel találkozol, akik megpróbálják letörni a lelkesedésedet és ambícióidat, jusson eszedbe a régi mondás: van, aki akarja, van, aki nem, nem kell foglalkozni vele, vegyük a következőt! És mozdulj rá a következő emberre.

12) ha valaki nemet mond, ennek rengeteg oka lehet. Udvariasan és óvatosan próbáld meg kiszedni belőlük, hogy miért utasítottak el. Előfordulhat, hogy egyszerűen nem értették meg a marketing tervet, és megválaszolatlan kérdéseik maradtak.

13) Tegyél meg mindent! Az MLM remek üzleti lehetőség! (azt azonban ne feledd el, hogy csak az lesz belőle, amit te magad csinálsz)

2008. május 5., hétfő

Búcsúzunk Gézától - emlékét szívünkben megőrizzük...

Holnap, május 6-án veszünk végső búcsút Lévai Géza üzlettársunktól.
Nem fogunk mindannyian ott állni a gyászszertartáson, de lélekben egyedül maradt élettársa, Árvai Kati mellett leszünk...
Itt, most egy dallal, amit Géza nagyon szeretett, és egy verssel - melyet munkatársunk, Ferencziné Bezse írt, és adott át nekünk - búcsúzunk:

RÓZSÁK A HAVON...

Egy asszony megy az úton rózsával a kezében,
Ábrándosan mereng, s könny csillog szemében.
Régen volt valaki akinek a virágot adta,
De valami erősebb volt, és tőle elrabolta.

A rózsák vörös arccal mosolyognak rá,
Ő átkarolva fogja, s mintha beszélne hozzá.
Hullik a hó, s játszik velük a rózsa,
Mintha ez a világ lenne az öröm hordozója.

Sietteti lépteit, megy a bánat felé,
Hallja a hangokat, mely szólítja nevét.
Belép egy csendes kertbe ahol a némaság az úr,
Ahol a sok kis lakásra, most a fehér hó hull.

Odalép egy sírhoz, megsimítja kövét,
s arra gondol hirtelen, -egy álommá lett valóság, mely örökké az övé.

Letette a rózsákat a fehér hóra, könnyezve távozott.
De nyomasztó az érzés, hogy egy gyönyörű életből
csak - kő maradt és rózsa.

( Ferencziné Erzsébet)

"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el