"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. április 14., hétfő

"GONDOLATGYÁR"

Irányítsd jól a „Gondolatgyáradat”!


Elméd egy „Gondolatgyár”. Ennek a gyárnak igen nagy a hozama, mivel rengeteg gondolatot „gyárt” naponta. A „Gondolatgyáradban” két üzemvezető irányítja a temelést.

Nevezhetjük Őket Győzelem úrnak és Vereség úrnak.

Győzelem úr a pozitív gondolatok gyártását vezeti. Az olyan érvek előállítása a szakterülete, amelyek azt bizonygatják, hogy képes vagy valamit véghezvinni, teljesíteni, elérni.

Vereség úr, a másik üzemvezető, kedvezőtlen, negatív gondolatokat gyárt.
Szakértője az olyan érvek előállításának, amelyek azt bizonygatják, hogy valamire nem vagy képes, hogy gyenge vagy és egyáltalán, alkalmatlan.

Mind Győzelem úr, mind Vereség úr roppant engedelmes. Mindig engedelmeskednek Neked. Egyetlen kis jellel tudod irányítani üzemvezetőid.
Ha ez a kis jel pozitív, Győzelem úr azonnal munkához lát.
Ha viszont negatív jelet adsz, Vereség úr lép akcióba.
Minél több munkát adsz az üzemvezetők bármelyikének, annál aktívabban fog dolgozni.
Ha Vereség úr több munkát kap. Végül magához ragadja az egész gondolattermelést, s így a gondolkodásod mindenestül negatív jelleget ölt.

Bocsásd el Vereség urat!
Nincs rá szükséged! Hiszen ki szeretné, ha valaki folyton azt hajtogatná neki, hogy semmire sem képes, semmihez sem ért, és okvetlenül kudarcot fog vallani. Vereség úr semmi segítséget nem nyújt célod elérésében.

Győzelem urat viszont foglalkoztasd állandóan!
Valahányszor egy ötleted támad, mindig kérd fel az együttműködésre, s majd bebizonyítja, milyen sikereket tudsz elérni.
Tegyél meg egy lépést a siker felé, egy alapvető, elengedhetetlen lépést: higgy önmagadban és abban, hogy el tudod érni a sikert!


„Az elme magában s a maga helyén
Mennyet pokollá, poklot mennyé tehet.”
(John Milton)


Forrás: Harmonet
"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el