"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. június 20., péntek

A lehetőségekről...

„Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan,
mintha azt várod egy tigristől, hogy ne támadjon meg, mert vegetáriánus vagy."

Kérlek, engedd meg, hogy tegezzelek! Már csak azért is, mert: "magától" bizony, a világon semmi nem megy!
Rajtam kívül is sok ember él még ebben az országban, aki elmondhatja: nem panaszkodhat, nem él rosszul, viszont közel sem tart ott, ahol szeretne.
Nem elégedetlen, csak éppen vannak tervei és vágyai, amikről pontosan tudja, hogy a jelenlegi fizetéséből ezeket SOHA(!) nem fogja tudni megvalósítani (álomnyaralások, egy jó autó, nagyobb lakás, szép családi ház).
Márpedig... mit érnek az olyan célok, amiknek megvalósítására semmi esélyünk?!
Akkor ne is álmodjunk, tervezzünk?! Ezek nélkül, céltalanul viszont mit ér az élet?!
Mi hát a megoldás?!
Egy olyan munka, ami lehetővé teszi számunkra mindezt.
Oké! De mi van azokkal, akik alapvetően szeretik a munkahelyüket és elégedettek a munkájukkal, épp csak a fizetésükkel nem (mint pl. én). Nincs más hátra: bármennyire is azt hisszük (és hangoztatjuk!), hogy nincs időnk... igenis, a kevésnek látszó szabadidőnkből kell néhány órát lecsípni. Nem sokat, napi 2, avagy heti 10 óra már elég lehet erre a mellékállásra.
De bizony le kell mondani az amúgy is nézhetetlen tévéműsorokról, unaloműző újságolvasásról, keresztrejtvényekről, kedvenc időtöltéseinkről. Nem örökre, de egy időre igen! A hétvégékből is be kell áldozni olykor egy fél napot ahhoz, hogy látványos legyen a haladás. Félreértések elkerülése végett: nincsenek veszélyben a vasárnapi családi ebédek vagy a havi 1-2 színházi este, de tartalmatlan "üresjáratokra" többé nincs idő.
Michael Wilson szerint:
"A sikeres életvitel megvalósítása céljából, a következő két dologra lehetsz igazán hatással:
1. Mit akarsz elérni az életedben?
2. Mit vagy hajlandó megtenni mindezért?"
Az emberek egy másik csoportjának mással van problémája: nem találják a helyüket! Új kihívásokat keresnek, ahol érdemes sok energiát belefektetni a munkába, mert sikerélményük van és mert megfizetik őket. Szeretik a megmérettetéseket, mert erősek és szorgalmasak, s mert imádnak győzni! S bármilyen furcsa, sokkal több ember vágyik az elismerésre, mint hinnénk. A munkahelyünkön egyre kevesebb köszönetet kapunk a vezérkartól, s általában nem mi fogjuk munkánk gyümölcsét learatni, hanem a közvetlen főnökünk. Megcsinálsz valamit, ő azt mondja: "Köszi!", majd felmegy a nagyfőnökhöz, és ünnepelteti magát, a Te(!) eredményeiddel. Nem bosszantó?!
De, sokak számára igen! Ők keresik az olyan igazságos munkahelyet és munkalehetőséget, ahol ők kerülnek az érdeklődés középpontjába az elért eredményeikkel, és ők kapják az elismerő szavakat, a köszönetet, és főként: a pénzzel teli, vaskos borítékot.
Vannak egyszerű és törekvő emberek, akiknek fontos a családjuk jóléte. Akik nem félnek a munkától, Kisvállalkozók, vagy akiknek jelenleg is van valamilyen mellékállásuk. Akik szeretnének egy olyan munkahelyet, ahol honorálják a szorgalmukat, kitartásukat. Nekik iskolázottság híján ez az egyetlen esélyük az anyagi jólét megteremtésére.
Van, aki annyira szereti a gyerekét, hogy szeretne mindent megadni számára. Fontos a továbbtanulás biztosítása, a külföldi nyelvtanulás, a diploma után egy saját egzisztencia megteremtése, egy önálló kis lakás. Miből tudná mindezt ma egy átlag ember megadni a gyerekének?! Sokan sehogy! Csak ezzel a munkával!
Végül: a "ház lelke" típusokról, avagy az utca jótevőiről: aki mindenkiről mindent tud, s "ahol tud, segít". Összehoz facér fiatalokat, ingatlan- és autó adásvételeket. Orvost ajánl, tud jó ügyvédet, könyvelőt, bámulatos kapcsolatrendszere van! A szomszédok elmondhatják neki a problémáikat, panaszaikat, segítséget remélve. Neki is nagyon való ez a munka, hisz általa emberek tucatjainak tud majd segítséget nyújtani.

Neked pedig, nincs más dolgod, mint ezt a néhány embert megtalálni. Azokat az embereket, akiknek szükségük van erre a munkára! A team-marketing (azaz csoportmarketing) ugyanis nem kimondottan a toborzásról szól: itt kevés, de jó munkatárs kell. Segítesz nekik felépíteni az üzletüket, cserében részesülsz a teljes csoportforgalmukból. (S ha 10-ből csupán 3-nál jársz teljes sikerrel, már bajnok vagy!)

Valami gyanús számodra?! Megütötte füledet a team-marketing szó?!
Igen, hálózatépítésről van szó! De ne aggódj, nem kell termékeket eladni, nem kell ügynökösködni, házalni! "Csak" dolgozni kell, keresni és (be)tanítani embereket, új üzlettársakat. Példamutatóan, nem dirigálva, inkább szeretettel!

Egy olyan iparágban vagy (vagy lehetsz), ami manapság igazán trendi, szédületes fejlesztés alatt áll, tehát igazi perspektívát, kifutási lehetőséget ad. Mindezt egy olyan MAGYAR cégnél, ami igen komoly gazdasági háttérrel rendelkezik! Ez nagyon fontos a bizalomhoz és hitelességhez! Nézz bele, hogy lásd, miről is van szó pontosan!
Kérdésem: akarsz-e valami egészen újat tanulni, amitől sokan mások is félnek, de mégis bevállalják?!
Egy baráti, jó társaságban, szinte szórakozva, ingyenesen megtanulni egy új munkát? Egy olyan szakmát, amivel olyasmit kapsz a kezedbe, ami egész életedben biztosíthatja majd (jogi és anyagi értelemben egyaránt) a tisztességes megélhetést.
Olyan dolgokat kapsz és tehetsz meg, amit mások soha!
Aki hajlandó elfogadni a segítséget és követni az útmutatást, megtanulni és betartani a szakmai szabályokat, az egy-három év múlva már európai szintű jövedelmet, a magyar átlaghoz képest nagyon sokat kereshet.

Gondold csak végig, van-e más, van-e jobb lehetőséged!
"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el