"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. május 30., péntek

Teremtsünk magunknak pénzt!

A boldogságunk útjában sokszor az anyagi helyzetünk áll. Nem tudunk felhőtlenül örülni, ha a pénztárcánkban csak némi apró csörög, és a bankszámlakivonatunk végén is csak a nullákat látjuk.
A nyár közeledtével még nyomasztóbb lehet a pénztelenség, hiszen barátaink már a külföldi utazásokról áradoznak, és a ruhásszekrényünkben is elférne néhány új holmi. A gondolatok teremtőerejével kapcsolatban talán kevesen tudják, hogy a zsebünkbe is varázsolhatunk annyi pénzt, ami mosolyra görbítheti a szánkat.

Szeressük a pénzt!

A „pénzcsinálás” első szabálya, hogy szeretnünk kell magát a pénzt! Ha folyton úgy panaszkodunk, hogy „mindig az a mocskos pénz”, vagy „úgy utálom a pénzt”, akkor valóban távol tartjuk magunktól az aranytojást tojó tyúkot. Gondoljunk szeretettel a pénzre, akkor is, ha éppen nincs belőle. Amit szeretünk, az megjelenik az életünkben.

A teremtés első lépéseihez tűzzünk ki magunk elé célokat, és ebben az esetben ne fukarkodjunk az álmokkal, legyünk bátrak! Lehet, hogy elképzelhetetlennek tartunk például egy egyiptomi nyaralást, de próbáljuk meg bevonzani! Mint egy mantrát, mondogassuk magunkban naponta többször is: „hozzájutok a számomra szükséges összeghez” – és ebben a mondatban legyen benne, hogy mikorra, és hogy mennyi pénzre van szükségünk!



Tiszteljük a pénzt!


Készíthetünk otthon vagy a munkahelyünkön kívánságtáblát, amelyre fotót helyezünk azokról a tárgyakról, amelyekre vágyunk, vagy olyan helyekről, ahová szeretnénk eljutni. Arra a falra tegyük, amelyet napközben gyakran látunk! Még célravezetőbb, ha az interneten keresünk fotót pénzkötegekről, és ezeket nyomtatjuk ki.

Képzeljük el elalvás előtt, hogy már megvan ez az összeg a számlánkon vagy a zsebünkben! Próbáljuk azt az érzést elképzelni, amelyet ez okozna nekünk. Mosolyogjunk nyugodtan, úgysem látja senki a sötét szobában!

Erősítsük a gazdagságot!


Ha járatosak vagyunk a feng shui rejtelmeiben, akkor a lakásunk úgynevezett „gazdagságrészén” is erősíthetünk. Tegyünk erre a helyre kék, zöld, fekete tárgyakat, értékes dolgokat, vízesést ábrázoló képet! Soha ne tegyük le a pénztárcánkat tartalmazó táskát a földre, mert az is elviszi a pénzt. A lakás eme részében minioltárt is állíthatunk a jólétnek; erre a polcra szintén értékes tárgyakat, pénzt, virágot, tájképeket vagy gazdagságra utaló tárgyakat tegyünk!

Mindig figyeljünk oda, hogy a meglevő pénzünket hogyan kezeljük. Ha csak belegyűrjük a pénztárcába vagy a zsebbe, akkor bizony megsértődik, és elmegy. Ha nem bankszámlán tároljuk, hanem otthon, akkor lehetőleg ne az ágyneműtartóban vagy a bugyik között dugdossuk a bankókat, hanem egy szép dobozban.

Ha halogatjuk a számlák befizetését, pedig éppen nem vagyunk leégve anyagilag, akkor a bevételünk is lassabban érkezik meg.



Élj a mának!


A pénz nem szereti, ha pihentetik. A spórolás dicséretes, de ha nem használjuk a meglevőt, akkor ne várjuk az újabb összeget! Próbáljunk úgy élni, hogy amire vágyunk, azt megvesszük magunknak, de közben fejben tartjuk, hogy a következő célunkra is összejön majd a pénz!

Hívő emberek tudják, hogy „szeretve vannak”, ezért nem is aggódnak az anyagi helyzetük miatt. Tudják, hogy amire szükségük van a fejlődésük szempontjából, arra megteremtődik a pénz. Ha valamire izzadva gyűjtünk, az úgyis meghiúsul. Tudomásul kell vennünk, hogy az nem nekünk teremtődött, és keressünk más célt. Bízhatunk a szerencsejátékokban, be is jöhet egy főnyeremény, de azt is nagyon akarnunk kell!

A kesergés elűzi a pénzt

Ha azt mondogatjuk, hogy „sosincs pénzem”, „sosem tudom majd ezt kifizetni”, „ez számomra elérhetetlen”, „mindig szegény maradok”, „olyan szerencsétlen vagyok”, akkor ezt már be is programoztuk az agyunkba, és elküldtük az üzenetet az univerzum felé. Vagyis leadtuk az információt, úgy lesz, ahogy mondtuk, és tényleg nem szerzünk egy árva vasat sem. Legyünk bátrak, merjünk álmodni, és akarjuk önfeledten élvezni a nyarat!

forrás: NLC

2008. május 26., hétfő

Fektess be saját magadba!

Tegyük fel, hogy havonta egy millió forintos jövedelemre szeretnél szert tenni. Ezt a célkitűzésedet legalább kétféle módszerrel van lehetőséged megcsinálni.

1.) Megvásárolsz egy vállalkozást, ami havonta 1 millió forintos nyereséget hoz neked.

2.) Létrehozol és működtetsz egy olyan vállalkozást, ami havonta legalább 1 millió forintos nyereséget produkál számodra.

Abban az esetben, ha a 2. válasz mellett döntesz, meg kell majd tanulnod hogyan kell érdeklődőkre szert tenned, azt követően pedig toboroznod őket az MLM hálózatodba, majd betanítanod és motiválnod kell őket különféle termékek és szolgáltatások értékesítésére.

Ezeket a készségeket nem lehet egyszerűen csak néhány könyv illetve az interneten összegyűjtött honlapok elolvasásával elsajátítani. Mindezek megtanulásához időre, pénzre és energiára lesz szükséged.

Ha havonta 1 millió forintot szeretnél az MLM tevékenységeddel keresni, akkor legalább ugyanennyi értékben kell tudnod szolgáltatást végezned az MLM vállalatod számára. Tehát egyáltalán nem arról van itt szó, hogy kiválasztunk magunknak egy jó nevű MLM vállalatot, toborzunk néhány munkatársat, majd pedig, hátra dőlünk a fotelünkben és várjuk a banki átutalásokat minden hóvégén. Értéket kell tudnunk teremteni, mivel csak ez jelenthet megoldást az esetünkben. A valódi kérdés, amit ilyenkor érdemes feltennie az embernek a következő: "Mikorra fogom tudni elsajátítani azokat a készségeket, amelyek szükségesek a havi 1 millió forintos jövedelem előállításához?"

Nem nehéz rájönni arra, hogy ehhez a szakmához nélkülözhetetlen készségek legkönnyebben egy intenzív személyiségfejlesztő program keretében szerezhetők meg. Napjainkban egyre többen ébrednek rá arra, hogy az infláció elleni védelem leghatékonyabb módja, és az anyagi helyzetünk stabilizálásának biztosítása, nem az aranyba, az ingatlanokba, a részvényekbe és a kötvényekbe történő befektetésekben rejlik, hanem az önmagunkba való beruházásban.

Tételezzük fel, hogy volna 500.000 forintnyi befektetésre szánt összegünk. amin részvényeket vásárolunk. Jó befektetés lesz ez számunkra?

Lehet, hogy sikerülni fog egy rendkívül nyereséges vállalat részvényeibe befektetnünk. Az is előfordulhat, hogy bukni fogunk a tranzakción. De legyünk ez alkalommal optimisták és tételezzük fel, hogy jó időben és a megfelelő vállalat részvényeiből vásároltunk. Így szerencsénknek köszönhetően a következő 12 hónap elteltével 40 %-os nyereségre tehetünk szert. Ez tényleg remek teljesítmény! Ez azt jelenti, hogy a befektetett 500.000 forintunk most már 700.000 forintot ér a rekordnak számító 40 %-os árfolyam emelkedésnek köszönhetően. Ez minden kétséget kizáróan egy remek nyereségnek mondható!

De mi lett volna akkor, ha ezt az összeget az MLM vállalkozásunkba fektettük volna bele? Jobb számítógépes eszközöket vásároltunk volna, néhány igen színvonalas képzésen vettünk volna részt, és számos szakkönyvet beszerezve, mindezeknek köszönhetően újabb készségeket sajátítottunk volna el. És ezek eredményeként szert tettünk volna két olyan kiváló adottságú munkatársra, akik rövid időn belül egy tekintélyes létszámú termékforgalmazói csoportjával olyan értékesítési forgalmat produkálnának, ami részünkre havonta legalább 100.000 Ft jövedelmet eredményezne. És mindezt életünk végéig módunk lenne élvezni...

Módunkban állna az is, hogy a jelenlegi hálózatunkban tevékenykedő, kiemelkedően tehetséges, vezetői adottságokkal rendelkező munkatársainkat befizethetnénk egy színvonalas honlap látogatottság növelő-, vagy online marketing tanfolyamra. Ezt követően ezek a személyek , látva, hogy komoly üzleti partnernek tekintjük őket még odaadóbban és elszántabban végeznék a termékforgalmazói tevékenységüket, aminek köszönhetően megduplázódna a hálózatunk forgalma, és vele együtt a mi jövedelmünk is.

De módunkban állna komoly gazdasági folyóiratokban hirdetéseket feladni és két kiváló adottságú, de a jelenlegi munkakörével elégedetlen, talpraesett személlyel összeismerkedni. Miután az illetők úgy döntöttek, hogy legalább 2 évet rászánnak arra, hogy elsajátítsák az ehhez a szakmához szükséges képességek alapjait, kiváló vezetőkké is sikerül fejleszteniük magukat.

Ekkor felmerül a kérdés, hogy az említett két befektetési változat közül te melyiket választanád?

Az 500.000 forintos részvényvásárlásnak köszönhetően egy év után szerzett 200.000 forintos nyereséget, vagy a két újonnan toborzott munkatársat, akik nagy kedvvel látnak hozzá a hálózatuk felépítéséhez?

Nyilvánvaló, hogy oda érdemes befektetni, ahol a legnagyobb nyereségre számíthatunk. Nincs semmi gond ha ingatlanba, részvényekbe vagy kötvényekbe és értékpapírokba fekteti be az ember a pénzét. De ha valaki a lehető legjobban szeretné kamatoztatni a megtakarított pénzét, akkor erre a legjobb lehetőségként az önmagába, illetve a saját vállalkozásába történő befektetés kínálkozik.

"Fektess be saját magadba! - persze csak akkor, ha te is úgy gondolod,
hogy ez egy jó befektetés lesz."
(Big AL)

A Networking Times folyóiratban megjelent cikk alapján- melynek szerzője Art Jonak - készítette: Kajárik Béla
"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el