"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. július 6., vasárnap

A beállítottságunkon múlik minden

Az emberekben a változási folyamat belülről indul el. Valamennyien bőséges erőforrásokkal rendelkezünk. Az erőfeszítéseiért cserébe mindenki kiváló eredményekre vágyik. Az emberek többsége kész keményen dolgozni és megfizetni az árát mindannak, amire a siker és a boldogság megszerzéséhez szükség van.

Mindnyájan rendelkezünk azzal a képességgel, amire szükségünk van az egyedi adottságainknak cselekvéseink révén való hasznosítására a kívánt eredmények elérése érdekében. Az egyetlen dolog, ami meghatározza a képességeink hatásfokát, ami a cselekvésünk intenzitását leginkább befolyásolja, és a kapott eredmények minőségét előre megjósolja nem más, mint a beállítottságunk.

A beállítottságunktól függ az, hogy mennyit vagyunk képesek a ránk váró jövőből észrevenni. Ez a tényező határozza meg az álmaink méretét, és egyúttal befolyásolja az elszántságunkat, amikor új kihívásokkal találjuk szemben magunkat.

Rajtunk kívül senki másnak nincs lehetősége uralkodni a beállítottságunk felett. Az emberek hatást gyakorolnak a beállítottságunkra akkor, amikor csenevész gondolkodási szokásokra tanítanak bennünket, vagy minket tudatlanul félre tájékoztatva, különféle negatív befolyást gyakorló körülményeket teremtenek számunkra.

De mindezek ellenére senkinek nincs módja a beállítottságunk feletti uralkodásra hacsak, szándékosan mi - önmagunkat megadva - nem adunk neki erre engedélyt.

Senki sem "bosszanthat fel bennünket". Mi magunk tesszük önmagunkat haragossá, amikor elveszítjük az ellenőrzésünket a hozzáállásunk felett. Az, hogy mások mit csinálnak, semmi jelentősége sincsen. A döntés a mi kezünkben van, nem az övékben. Ők egyszerűen csak tesztelik a mi beállítottságunkat.

Abban az esetben, ha mi ingadozó, bizonytalan hozzáállást tanúsítunk azáltal, hogy haragosak, ellenségesek, irigyek, vagy gyanakvók leszünk, egyszerűen megbukunk a teszten. Ha elítéljük önmagunkat azt gondolva, hogy semmi értékkel nem rendelkezünk, ekkor ismét sikertelen lesz a teszt eredményünk.

Amikor törődünk magunkkal, vállalnunk kell a teljes felelősséget az érzéseinkért. Meg kell tanulnunk éberen távol tartani magunkat azon érzéseink hatásától, amelyek igyekeznek a beállítottságunkat letéríteni a jó útról, és igyekeznünk kell erősítenünk azokat az érzéseinket, amelyek képesek bennünket magabiztosan egy jobb jövő felé vezetni.

Ha részesülni kívánunk mindazokból a jutalmakból, amelyeket a jövőnk számunkra tartogat, élnünk kell tudni azzal a képességünkkel, amely emberként számunkra megadatott, hogy uralkodjunk a beállítottságunk felett.

A beállítottságunk sajátos tőkét jelent, egyfajta óriási értéket képviselő kincset testesít meg, amire ennek megfelelően szükséges vigyáznunk. Óvakodnunk kell a közöttünk élő vandáloktól és rablóktól, akik készek a pozitív beállítottságunkat lerombolni, vagy akár meg is fosztani tőle bennünket.

A megfelelő beállítottsággal rendelkezés képezi az alapját a sikeres életvitelnek. A szilárd személyes életfilozófiánk és a pozitív hozzáállásunk, önmagunkról és a körülményeinkről alkotott pozitív véleményünk biztosít számunkra egy olyan erőt és belső tartást valamint elszántságot, ami jelentős hatást gyakorol életünk valamennyi területére.

KÉSZÍTETTE: Jim ROHN hírlevele alapján KAJÁRIK Béla

"A lelki egészség mércéje a beállítottság, amely lehetővé teszi,
hogy jót találjunk mindenütt."
(Ralph Waldo EMERSON)
"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el