"Tudjátok, volt idő, amikor az emberek életét a szeretet irányította. Egy darabig ez elégnek bizonyult. Aztán az emberiség elkanászodott, akkor segítségül megkapta a parancsolatokat. Amikor már ez sem segített, akkor jött a törvény, vele a jog. Itt tartunk. Sokszor elgondolom, tanácsos volna visszafordulni."
(Hamvas Béla: Anthologia Humana)

***

2008. július 25., péntek

Válts pozitívra!



Mindenkinek vannak nehéz napjai, amikor az egész világra haragszik. Mégis, mondj nemet a negativitásra, vagy előbb-utóbb egy igazi fárasztó emberré fogsz válni.

Rossz társaság

A negativitás továbbörökíti magát, minél erősebben érzed, annál negatívabb emberek vesznek majd körül, a pozitív gondolkodásúak meg annál messzebb kerülnek tőled. Meg sem kell szólalnod, hogy érezzék a belőled áradó negatív energiákat. A negatív emberek arról ismerszenek meg, hogy görnyedt a testtartásuk, és egy árva kis mosoly sincs az arcukon. Nem olyanok, akiket szívesen támogatnál, akikkel együtt töltenéd a szabadidődet, és a munkában sem segítenéd őket.

Vidulj fel!
Eggyel több pozitív gondolattal már irányíthatod magad, hogy kevésbé legyél rossz kisugárzású, legalábbis a szakértők így vélekednek. Habár nem tudjuk kontrollálni, mit sodor az utunkba az sors, de az tőlünk függ, hogyan reagálunk az élet meglepetéseire, kiszámíthatatlan helyzeteire. A pesszimista emberek gyakran csak a rosszra összpontosítanak, a kevés fizetést, a rémes főnököt, az unalmas pasit veszik észre az életükből, és közben elsiklanak az igazán fontos dolgok mellett. Ha hajlamos vagy a rosszindulatra, akkor döntsd el, hogy amikor ilyen jellegű mondatok hagynák le a szádat, akkor „inkább leharapod a nyelved”. Mert ezzel a viselkedéssel előbb-utóbb mindenkit elmarsz magad mellől. Ahelyett, hogy folyton az „idióta” munkatársaid gyenge pontjain bosszankodsz, inkább vedd észre a jó tulajdonságaikat, mert biztos, hogy vannak nekik is előnyeik. Ügyelj arra is, hogy milyen mondatszerkezetet használsz, vagyis minden negatív állítás után azonnal mondj valami pozitív hangvételűt is addig, amíg teljesen hozzá nem szoksz az optimista gondolatok és szavak csengéséhez. Amikor egy probléma felmerül az életedben, ne a rossz szerencsét vagy esetleg valaki mást okolj, hanem tekints úgy rá, mint egy lehetőségre, amit ki kell használni. Pszichológusok szerint egy rossz hozzáállást huszonegy nap alatt meg lehet változtatni, de ezt nagyon kell akarni. A huszonkettedik napon az új, kedvezőbb attitűd már az életed szerves része lesz, de valóban dolgozni kell érte. Ez csak három hét, ennyi kell ahhoz, hogy kedvesebb személyiség váljon belőled, akit mindenki meg akar ismerni.

Hogyan kezeld a negatív embereket?

Nagyon finoman, agresszivitás nélkül hívd fel a figyelmüket arra, hogyan is viselkednek, mert gyakran észre sem veszik, hogy mit művelnek.

Forrás: Cosmopolitan
Szöveg: Kovács Orsi

Nincsenek megjegyzések:

"A Föld neked forog. Az óceánok Neked áradnak és apadnak. A madarak Neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van. Nézz körül. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél. Mindegy, hogy eddig mit gondoltál magadról, most már tudod, Ki Is Vagy Valójában. Te vagy az univerzum ura. A királyság örököse. Az Élet tökéletessége. És most már ismered a Titkot. Légy boldog!"
/R. W. Emerson/
A Titkos Fegyver, amivel legalább 300%-os látogatottságnövekedést érsz el